Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά για άλλη μια φορά. Για χθες Κυριακή 12 Ιουνίου ασχολήθηκα μόνο με το θρησκευτικό κομμάτι της ημέρας. Όμως είχαμε και άλλα γεγονότα στον τόπο μας. Έλαβε χώρα ο πρώτος αγώνας κολύμβησης στη λίμνη στο φράγμα του Βράχου. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση και εύχομαι να είναι η πρώτη μιας μακράς σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων και να καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Έλαβαν μέρος αρκετοί αθλητές από όλη την Ελλάδα, και μάλιστα υπήρξε και μία συμμετοχή εκτός χώρας. Δείτε το γεγονός:

Οι αθλητές προθερμαίνονται.


Και ξεκινούν.

Και συνεχίζουν...


Και αρχίζουν να φτάνουν μετά από έναν κοπιαστικό γύρω της λίμνης.




Και μερικοί από τους κολυμβητές. Συγχαρητήρια σε όλους.


Ο πρώτος νικητής. Πάντα επιτυχίες να έχει στη ζωή του, γιατί είναι πολύ νέος άνθρωπος.



Αλλάζοντας θέμα, η φύση στις δόξες της. Τα μανιτάρια βγαίνουν και στην άκρη του δρόμου και είναι μεγάλα και καμαρωτά. Και φυσικά δεν γνωρίζω αν είναι δηλητηριώδη ή όχι. Αλλά απλά τα καταγράφω.




Θυμάστε την σουσουράδα που είχε κάνει φωλιά στην κεντρική ζαρντινιέρα της βρύσης του χωριού; Αυτής που βρίσκεται πάνω από την Εκκλησία; Νάτη που μας παρακολουθεί. Και όχι μόνο.

Είναι και ο αρσενικός που προσέχει μην τυχόν και πειράξουμε την φωλιά. Και φέρνει συνέχεια φαγητό...

στα μωρά τους. Είναι τέσσερα πουλάκια. Να μας ζήσουν. Σας χρωστάω λαγγίτες.

Δεν μπορούσαν να βρουν καλύτερο μέρος να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Μέσα στο χρώμα, στα λουλούδια και στο νερό. Όλοι τα θαυμάζουν και τα προσέχουν. Μακάρι να αξιωθούμε να δούμε πολλές τέτοιες γενιές ακόμα.

Ελπίζω φίλοι μου πραγματικά να σας ενημέρωσα και να σας διασκέδασα και σήμερα με τα νέα της Λάγκας και του ευρύτερου περιβάλλοντος. Εις το επανιδείν φίλοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου