Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΙΑΣΙ

Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα θα σας αφηγηθώ με εικόνες όπως πάντα τις περιπέτειες τεσσάρων ατρόμητων νέων του χωριού μας. Την Κυριακή το πρωί λοιπόν, κατόπιν συνεννόησης, αποφάσισαν να πάνε για ψάρεμα, στο Βουνιάσι, στον Καζανάκο. Και μάλιστα ε τον παραδοσιακό τρόπο της βαριοπούλας. Ξέρετε, αυτόν τον τρόπο που με την βαριοπούλα χτυπάνε τις πέτρες και τα ψάρια ζαλισμένα βγαίνουν στον αφρό της θάλασσας- συγγνώμη στην επιφάνεια του νερού θέλω να πω. Πρωί- πρωί στις 9:00 την Κυριακή ξεκίνησαν από την γέφυρα της Βίτσιστας να ανεβούν το ποτάμι, και όπου βρουν πρόσφορο λάκκο να ψαρέψουν. Έτσι κι έγινε. Δείτε τι αντιμετώπισαν στη διαδρομή τους:

Τέτοια είναι τα ψάρια που πιάστηκαν. Ξέρει κανείς τι είδος είναι;

Ο Ευρυπίδης Σαμαράς μπροστά από μια πηγή δημιουργεί μια αυτοσχέδια βρύση για να τρέξει πιο εύκολα το νερό και να ξεδιψάσει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Άλλη μια χρήση της μπαρμπούτας.
Στη βρύση στα Καγκέλια.

Βουνιάσι.


Η κάθοδος των τεσσάρων. (ο τέταρτος είναι ο φωτογράφος)

Ο Λάκκος και το Ζωνάρι απέναντι απ' τη βρύση στα Καγκέλια.



Ο Ευρυπίδης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου μπροστά στα απομεινάρια των πετρών της ξύλινης γέφυρας που περνούσαν για το Νεστόριο.

Η άλλη βάση του γεφυριού.

...και η βαριοπούλα παίρνει φωτιά...

Ανδρέας και Ευριπίδης Σαμαράς, και Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Η χειρωνακτική εργασία ανοίγει την όρεξη. Καλή σας χώνεψη!

Ο πιο μικρός νέος είναι ο Παναγιώτης Σιδόπουλος που μυήθηκε στο ψάρεμα με βαριοπούλα. Έκανε και τις βούτες του στον Καζανάκο.

Δεν είναι αληθινός νεραϊδότοπος αυτό το μέρος; Βγαλμένο από τα παραμύθια.




Σας εύχομαι πολλές- πολλές τέτοιες εκδρομές. Σε όλους μας το εύχομαι και ζηλεύω που δυστυχώς δεν μπόρεσα να συμμετέχω σ' αυτήν. Την επόμενη φορά. Όμως δεν πειράζει. Καλές είναι και οι φωτογραφίες. 
Ελπίζω φίλοι μου να ψυχαγωγηθήκατε και σήμερα στη Λάγκα. Καλή συνέχεια να έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου