Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΑΛΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Καλησπέρα φίλοι μου. Σίγουρα νιώσατε το πόσα δόντια έχει ο ήλιος σήμερα. Ναι μεν είναι καταγάλανος ο ουρανός, αλλά το κρύο τσουχτερό. Βοηθά και ο παγωμένος αέρας πολύ. Άσπρισε και ο Γράμμος πάλι... Μια χαρά άνοιξη βλέπουμε φέτος. Ή μάλλον δεν θα δούμε καθόλου. Γιατί αύριο θα είναι καλούτσικος ο καιρός, μεθαύριο ακόμα λίγο καλύτερος και από τη Δευτέρα ξαναχαλάει. Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.Γι αυτό ας απολαύσουμε το σαββατοκύριακο όσο μπορούμε. Γι' αυτό σήμερα θα σας θυμίσω ένα παλιό παιδικό παιχνίδι. το κουτσό ή κουτσαντό.


Τ ο    κ ο υ τ σ ό    (κ ο υ τ σ α ν τ ό)
Χάραζαν στο χώμα ένα παραλληλόγραμμο χωρισμένο σε τετράγωνα.  Έπαιρναν ένα μικρό κεραμίδι ή μία πλατιά πέτρα που την έλεγαν αμάδα και την έβαζαν στο πρώτο τετράγωνο.  Έπρεπε να σπρώξουν με το ένα πόδι την αμάδα από το ένα τετράγωνο στο άλλο χωρίς να ακουμπήσει στις διαχωριστικές γραμμές του κουτσού, γιατί τότε ο παίκτης έχανε.  Αυτό γινόταν με διάφορα γεωμετρικά  σχήματα, τρίγωνα, κύκλους και σαλίγκαρο.  Ο κουτσός ήταν περισσότερο κοριτσίστικο παιχνίδι. 


Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει όλοι τώρα όλοι θα ξαμοληθούμε στους δρόμους για να παίξουμε, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πως γίνεται αν βρεθούμε σε παρόμοια κατάσταση.
Έχω να σας ανακοινώσω και κάτι. Αύριο πρωί θα βρίσκεται στα μέρη μας και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης. Θα επισκεφθεί το φράγμα του Βράχου. Έχει φορτωμένο πρόγραμμα και δεν θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα 2 χωριά, αλλά εν πάσει περιπτώσει θα είναι εκεί.
Καλή συνέχεια να έχετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου