Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑ

Καλημέρα φίλοι μου. Η ώρα είναι μία το μεσημέρι και μόλις επέστρεψα από τη Λάγκα. Έχουμε ένα συνεργείο πάνω να καθαρίσει το χωριό κι έπρεπε να τους δώσω κάποιες σχετικές οδηγίες. Και πραγματικά ευχαριστώ τον Ύψιστο για την ευκαιρία που μου έδωσε σήμερα. Ως τώρα ήταν μια θαυμάσια μέρα. Μία μέρα στις αρχές του καλοκαιριού. Βέβαια, επειδή είναι Τρίτη, δεν υπήρχε σχεδόν ψυχή στο χωριό, λόγω της Λαϊκής του Άργους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η φύση είναι και παραμένει μία και μοναδική, και την απολαμβάνουμε με ή χωρίς κόσμο. Ίσα- ίσα, σήμερα ακούγονταν μόνο τα πουλάκια που τραγουδούσαν και τα έντομα που ζουζούνιζαν κάτω από τον ζεστό ήλιο. 
Και ξαφνικά, στη βόλτα μου ανακάλυψα κάτι τόσο πολύ γλυκό, που ενώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου να το κρατήσω μυστικό για να μην καταστραφεί, τελικά αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί πρέπει όλοι μας να ξέρουμε πλέον την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα ζωντανά του Θεού και κατ' επέκταση η φύση μας. 
Μια μικρή σουσουράδα έχει κάνει την φωλιά της μέσα στους πολύχρωμους και τελικά φιλόξενους πανσέδες της βρύσης. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να την φωτογραφίσω, αλλά μετά από λίγο επέστρεψε για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της: να κλωσήσει τα αυγά της για να φέρει στον κόσμο μας τα μωρά της.

Και πραγματικά, σας ρωτώ: υπάρχει καλύτερο μέρος να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας; Ακόμα και τα πετεινά τ' ουρανού προτιμούν τη Λάγκα. Εμείς γιατί στερούμε αυτήν την χαρά από τα δικά μας παιδιά;
Όμως φίλοι μου, σας εκλιπαρώ εκ μέρους της σουσουράδας, ας μην την ενοχλήσουμε. Ας την αφήσουμε να συνεχίσει το μεγάλωμα της οικογένειάς της με τον τρόπο που γνωρίζει αυτή καλύτερα. Για να μας εμπιστευτεί ξανά και ξανά. Και κοντά σ' αυτήν, και άλλα ζωντανά του εδάφους και του αέρα.

Θέλω πάρα πολύ να έχετε καταλάβει το πόσο ελπιδοφόρο είναι το μήνυμα που μόλις σας έστειλα. Καλή μέρα να έχετε σας εύχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου