Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Καλησπέρα και απόψε φίλοι μου. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά για άλλη μια μέρα. Μύρισε άνοιξη επιτέλους. Και παρόλο που σήμερα οι προγνώσεις του καιρού υπήρξαν απελπιστικές και απαισιόδοξες όσο δεν πάει, η μέρα ήταν καταπληκτική. Λίγο κρύο είχε το πρωί, αλλά έφτιαξε ο καιρός. Η φύση έχει πρασινίσει και έχει στολιστεί με τα λευκά άνθη των δέντρων και τα κίτρινα των λουλουδιών του εδάφους. Γι' αυτό κι εγώ θα σας παρουσιάσω σήμερα μια άκρως ανοιξιάτικη εικόνα του χωριού, με πολύ νερό και το βουητό του, και ανθισμένα λουλούδια και δέντρα. Χαρείτε την ανθοστόλιστη και γάργαρη Λάγκα:

Η γέφυρα στον πέρα μαχαλά. Στις δόξες του το ρέμα.

Και για του λόγου το αληθές, μήπως κατά τύχη μπορείτε να ακούσετε και τον θόρυβο του νερού που πέφτει με φόρα στη μικρή λιμνούλα; 


Και μία άποψη του πέτρινου σπιτιού με ένα ολάνθιστο δέντρο μπροστά του. Η Φύση στη Λάγκα φόρεσε τα καλά της και μας υποδέχτηκε.

Και μία ανθισμένη καστανιά στην είσοδο του χωριού, στ' "Αμπέλια".

Για να μην πω τίποτα για τους κούκους που ξελαρυγγίστηκαν να φωνάζουν ότι ήρθε και εγκαταστάθηκε η άνοιξη στα μέρη μας. Αλλά ο κούκος για το χωριό μας είναι μια άλλη, μεγάλη υπόθεση. Θα την πούμε άλλη φορά. 
Προς το παρόν, σας αφήνω μ' αυτές τις εικόνες, να τις απολαύσετε με την ησυχία σας. Εις το επανιδείν φίλοι μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου