Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΗΚ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ

Καλησπέρα φίλοι μου. Και άλλη αλλαγή του καιρού σήμερα. Τι να πω. Ο Μάης νομίζει πως είναι Μάρτης. Και το άσχημο είναι πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βγάλω από την πλάνη του. Θα περιμένουμε να περάσει κι αυτό. Τι να κάνουμε. Τουλάχιστον μας υποσχέθηκε ηλιόλουστο σαββατοκύριακο, που θα είμαστε πάνω στον Άι- Κωνσταντίνο να γιορτάσουμε τη Χάρη του. Για να δούμε. Σήμερα, αποφάσισα να σας δείξω τον τρόπο που φτιάχνεται αυτό το ξεχωριστό παραδοσιακό κέηκ. Όσοι το έχετε δοκιμάσει- γιατί το έχω κάνει σε κάποιες συγκεντρώσεις- ξέρετε για ποιο μιλάω. Αρκετοί μου ζητήσατε τη συνταγή. Να τη λοιπόν:

Κέικ με λουκούμια, φουντούκια και ροδόνερο

Συστατικά
200 γρ. αλεύρι ή φαρίνα
120 γρ. βιτάμ
120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
80γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
80γρ. λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλου, κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. ροδόνερο
ζάχαρη άχνη για το τέλος
Οδηγίες
Χτυπάμε ζάχαρη και βιτάμ καλά. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ροδόνερο.
Τέλος ρίχνουμε τα λουκούμια κομμένα σε κυβάκια και τα φουντούκια, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ψήνουμε στους 180ο  40-45’ ελέγχοντας με μαχαιράκι αν είναι ψημένο.
Μόλις κρυώσει, το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε τέλος με άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι για μία μακρόστενη φόρμα του κέηκ. Αν θέλετε για μια κανονική στρογγυλή, πρέπει να διπλασιάσετε τη συνταγή. Επίσης όσες φορές το έφτιαξα το έκανα σε ατομικές χάρτινες θηκούλες. Επίσης διπλασίασα τη συνταγή γιατί είναι πολύ ωραίο και γίνεται ανάρπαστο.

Καλή επιτυχία! Φάτε και λίγο για μένα και πείτε μου τις εντυπώσεις σας. Εις το επανιδείν φίλοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου