Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Καλησπέρα σας και σήμερα. Χάλασε και ο καιρός μας. Περιμένουμε και χιόνια. Πάλι από την αρχή. Είναι όμως ωραία. Όταν έξω έχει κρύο και χιονίζει, μέσα να είναι αναμμένο το τζάκι και να ξαπλώνουμε πάνω στην κόκκινη βελέντζα. Έτσι θα κάνουμε για άλλη μια φορά στο χωριό. Α, και φυσικά θα ψήνουμε κάστανα στη ζάρα. Άιντε και θα πίνουμε και λίγο κόκκινο κρασί. Ώσπου να έρθει η άνοιξη.
Σήμερα όμως θα σας δείξω κάποιες φωτογραφίες της Λάγκας χιονισμένης ,αλλά δεν είναι δικές μου. Και αυτές κλεμμένες είναι. Να'ναι καλά τα παιδιά που τις έβγαλαν γιατί είναι καταπληκτικές. Έχουν να κάνουν με την περιοχή του προφήτη Ηλία (όχι όμως της παλιάς εκκλησίας, της νεότερης).
Και να, άξαφνα στο δρόμο εμφανίζεται το παμπάλαιο εικόνισμα, για να προστατεύει τους διαβάτες κάθε εποχής:
Δεν είναι η εικόνα της απόλυτης ηρεμίας μέσα σ'ένα άγριο χειμωνιάτικο περιβάλλον;

Και ανηφορίζοντας σιγά-σιγά, εμφανίζεται ο μεγαλόπρεπος καταρράκτης που στέκεται και αυτός αγέρωχος σε πείσμα για το πέρασμα του χρόνου. Ρίχνει τόσο άγρια το παγωμένο νερό από ψηλά, που η περιοχή αντιλαλεί από την βοή του. Απολαύστε το θέαμα:

Γραφικότατες δεν είναι; Και όμως, αυτή είναι η Λάγκα. Δεν της λείπει τίποτα. Παρά μόνο οι άνθρωποι. 

Και εντελώς αναπάντεχα άρχισε να ξαναχιονίζει. Και αντάριασε ο τόπος. Και δεν διακρίνεται τίποτε άλλο πέρα από το χιόνι. Και όμως, και αυτό είναι όμορφο:
Έχει τόση ηρεμία, που αν ακούσεις προσεκτικά, θαρρείς πως ακούς και το χιόνι να πέφτει. Ώρα για επιστροφή όμως, γιατί νυχτώνει. Και η νύχτα στο βουνό είναι δύσκολη. Γι'αυτό φεύγουμε από εδώ.

Και τώρα η τελευταία φωτογραφία δείχνει την χιονισμένη Λάγκα από άλλη άποψη. Εξίσου πανέμορφη:
 Συμφωνείτε;

Η ομάδα που οργάνωσε αυτήν την περιήγηση πέρασε αξέχαστες στιγμές. Και να φανταστείτε ότι δεν είναι καν από τα μέρη μας. Είχαν ακούσει για τον καταρράκτη και ήρθαν να τον δουν. Και έμειναν άναυδοι. Όπως ελπίζω και όλοι μας. 
Καλό βράδυ να έχετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου