Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΛΑΓΚΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καλησπέρα σας για ακόμα μια φορά. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Σήμερα έχει αρκετό κρύο σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Κρύο που το κάνει πιο έντονο η υγρασία στην ατμόσφαιρα. Επιμένει ο καιρός να μας θυμίζει ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας για να απολαύσουμε εδώ την άνοιξη και την ζέστη του ήλιου. Σήμερα το πρωί ανέβηκα στο χωριό με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθημερινότητας για να συνεννοηθούμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες των έργων που πρέπει να γίνουν. Θα ξεκινήσουν σε ένα δεκαήμερο από σήμερα και θα σας ενημερώνω πλήρως για την πορεία τους.
Σήμερα μου ήρθε στο μυαλό μια παλιά λαγκιώτικη ιστορία, λίγο πικάντικη. Στ' αλήθεια δεν έχω την πρόθεση να σας προκαλέσω καμία άσχημη αίσθηση. Η ιστορία εξ' άλλου είναι αρκετά διασκεδαστική. Τουλάχιστον έτσι ελπίζω να την δείτε όσοι την διαβάσετε. Καλή σας διασκέδαση λοιπόν:


Ο    καλός    γείτονας    στην    ανάγκη    φαίνεται!

Το ζήτημα της απιστίας ήταν πάντα παρόν στα χρονικά του κόσμου. Η Λάγγα γιατί να μείνει εκτός;
Οπότε λοιπόν, στα παλιά εκείνα χρόνια, υπήρχε ένας γείτονας που του καλοάρεζε η γειτόνισσα. Και τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Η γειτόνισσα όμως έτυχε να έχει και σύζυγο. Όπως και ό γείτονας. Ήταν δηλαδή και οι δύο παντρεμένοι.
Για καλή τους τύχη ο σύζυγος της γειτόνισσας ήταν κυρατζής και έλειπε συχνά από το σπίτι. Οπότε τα βράδια που αυτός έλειπε, ο γείτονας ξεπόρτιζε αθόρυβα και κρατούσε παρέα στη γειτόνισσα.
Ώσπου ένα άτυχο βράδυ, ο σύζυγος επέστρεψε απρόοπτα γιατί οι δουλειές του είχαν τελειώσει νωρίς. Και φυσικά βρήκε τον γείτονα να «κρατάει» συντροφιά στη γυναίκα του. Έπαθε σοκ ο άνθρωπος!
- Τι κάνεις εσύ εδώ; Τι είναι αυτά τα πράγματα;
Και ο ψύχραιμος γείτονας:
- Αμ’ να μου καμωθεί κάνω! Άφησα την δικιά μου δουλειά στο σπίτι και κάνω τη δικιά σου!

Επιθυμώ διακαώς να την ευχαριστηθήκατε. Καλή συνέχεια να έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου