Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Καλησπέρα σας φίλοι μου για άλλη μια φορά. Μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, επιτέλους μοιάζει να επέρχεται η πολυπόθητη βελτίωση του καιρού. Ξανάρχεται για πολλοστή φορά η άνοιξη. Τις προηγούμενες μέρες ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άσχημος. Μέχρι που χιόνισε. Μας έπιασε μια μελαγχολία, καθόλου μα καθόλου πασχαλινή. Αλλά σήμερα το πρωί, καθώς ανέβηκα μια βόλτα στο χωριό, αντίκρισα-  ευτυχώς, καθαρό ουρανό, ήλιο και άνοιξη. Και ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΥΚΟΣ. Αν δεν είναι αυτό προμήνυμα της καλοκαιρίας, τότε ποιο είναι. 
Και να πως ήταν σήμερα το πρωί στη Λάγκα:
Οι σουρφίνιες μας επέζησαν της κακοκαιρίας. Και μας περιμένουν στη βρύση του χωριού να τις θαυμάσουμε. Κούκλες δεν είναι;

Τα λιζβάρια από την αυλή του Σχολείου. Άρχισαν αν πρασινίζουν κι αυτά.

Και το καθιερωμένο ζευγάρι γερακιών που φτερουγίζει χαρούμενο και ξεκουφαίνει με τις τσιρίδες του.

Άποψη του δρόμου προς το Σχολείο με τα δέντρα ανθισμένα πια.

Και το Σχολείο μας μέσα σε ανοιξιάτικο τοπίο.

Αυτή η κερασιά είναι η αγαπημένη μιας αρκούδας. Πέρσι το καλοκαίρι έσπαζε και κουβαλούσε ολόκληρα κλαδιά για να τα φάει με την ησυχία της. 

Άποψη των Οντρίων από το Σχολείο.

Άποψη του χωριού από το Σχολείο.



Και καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας ώσπου να φτάσουμε στη χαρμόσυνη Ανάσταση, περνάμε από την κορύφωση του Θείου Δράματος με την Σταύρωση την Πέμπτη το βράδυ. Έτσι στις 7:30 το απόγευμα θα χτυπήσει η καμπάνα της εκκλησίας μας για να συμμετάσχουμε στα 12 Ευαγγέλια (που για εμάς θα είναι μόνο 6 λόγω υπερφόρτωσης του προγράμματος του πατρός Γεωργίου), και που όμως θα είναι αρκετά για να τιμήσουμε τον Εσταυρωμένο και να ψάλλουμε όλοι μαζί το "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..." Την Παρασκευή το πρωί θα γίνει η Αποκαθήλωση, και στη συνέχεια θα στολίσουμε τον Επιτάφιο. Στη Λάγκα ο Επιτάφιος πάντα στολίζονταν μετά την Αποκαθήλωση. Και πάλι το απόγευμα θα μαζευτούμε όλοι μαζί για να ψάλλουμε τα Εγκώμια και να θρηνήσουμε μαζί με την Παναγία μας τον χαμό του Άγιου Παιδιού της. Γιατί, η μάνα όπως και να' χει, πάντα μάνα μένει. Θα ακολουθήσει η περιφορά του Επιταφίου. Και τέλος φέτος θα έχουμε κανονική Ανάσταση στο χωριό μας. Εφόσον ο καιρός προμηνύεται καλός, ελάτε να βρεθούμε όλοι μαζί σ' αυτές τις τόσο ιδιαίτερες ημέρες της χριστιανοσύνης, και να κλάψουμε και να χαρούμε και να ψάλλουμε όλοι μαζί. Η παράκληση αυτή βγαίνει από το στόμα ολονών μας. Θα σας περιμένουμε. 

Η εκκλησία μας περιμένει. Έχει φορέσει κι αυτή τα ανοιξιάτικά της. Με φόντο τα Όντρια λαμπροφωτισμένα από τον ήλιο του Απρίλη.
Εις το επανιδείν φίλοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου