Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΛΑΓΚΑ ΤΟΝ ΑΗ- ΓΙΩΡΓΗ

Καλημέρα φίλοι μου. Όπως σας υποσχέθηκα τις προάλλες, σήμερα θα συμπληρώσουμε την πασχαλινή βόλτα στη Λάγκα, γιατί όπως και να το κάνουμε έρχονται καινούριες. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας ξεκινήσουμε:
Γλυκοχαράζει. Ο ήλιος βγαίνει μέσα από την πρωινή δροσιά. Τι θέαμα. Και μάλιστα όταν ο ήλιος βγαίνει από τα Όντρια και κρατάς μια κούπα μυρωδάτο καφέ στο χέρι. Καλημέρα σου γνέφει.

Η πλακαριά με τις πολλές κρανιές. Από εκεί μαζεύω κράνια. Πολύ νόστιμο το ποτό τους. Κάποια στιγμή θα σας δώσω την συνταγή. Εξάλλου, ώσπου να γίνουν οι καρποί χρειάζονται ακόμη κάμποσοι μήνες.


Η Τούμπα από την πλακαριά.

Ο Αριστείδης Ζούκης (Τζούβας) παίζει με ένα μωρό κατσικάκι. 

Και να σας συστήσω τον Σουβλιστό. Μου είπε να τον βαφτίσω, και επειδή είπε ότι θα τον ψήσει τον Άι- Κωνσταντίνο, τον ονόμασα Σουβλιστό. Του σύστησα άμα έχει μυαλό στο κεφάλι του να φύγει όσο είναι καιρός, αλλά ο Σουβλιστός μάλλον δεν έχει μυαλό. Ας πρόσεχε.

Και η μαμά του βόσκει αμέριμνη.

Στη συνέχεια του δρόμου μας, μια οβίδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε την εμφάνισή της.

Ο πολυμήχανος (και μέσα σ' όλα τα άλλα πυροτεχνουργός) Βαγγέλης πάει να την ξεθάψει. Εγώ κρύβομαι καλού κακού πίσω από ένα βράχο. Βλέπετε τι βγάζει το παπαγιαννέικο;

Ευτυχώς για όλους μας ήταν άδεια. Μόνο που ζύγιζε έναν τόνο. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Βρισκόμαστε απέναντι από τον Άι- Λιά. Και είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που είναι το ρέμα ανάμεσά μας, γιατί αν μεγεθύνετε την εικόνα και προσέξετε στο κέντρο της, θα δείτε ένα κοπάδι αγριογούρουνα. τρέχει αλαφιασμένο γιατί μάλλον τα τρομάξαμε με τον θόρυβο που κάναμε. Είναι έξι τα μεγάλα και αν προσπαθήσετε πολύ στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να διακρίνεται και καμιά ντουζίνα μικρά.




Θέα των Οντρίων από την Τούμπα.

Και προς τον Αι- Λιά.

Και μια φίλη μας καλωσόρισε στο λημέρι της. Πήρε και πόζα για να βγει καλύτερη φωτογραφία. Δεν μας φοβόταν καθόλου.

Άποψη του χωριού από το Δρόμου προς τον Βράχο. Είναι αργά το απόγευμα και ο ήλιος πλέον κοντεύει να δύσει. Καλή ξεκούραση να έχει.



Αυτά για σήμερα φίλοι μου. Αύριο με περισσότερα νέα γιατί είναι και Πρωτομαγιά. Με το καλό να γιορτάσουμε τον ερχομό του Μάη. Γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου