Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Καλημέρα φίλοι μου. Για άλλη μια φορά ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά. Αισίως πέρασε και η Ανάσταση. Και ο Άη- Γιώργης. τώρα, τα κεφάλια μέσα και αρχίζουμε πάλι δουλειά. Ευτυχώς έχουμε να περιμένουμε την Κυριακή που είναι Πρωτομαγιά, οπότε θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση και σούβλισμα του οβελία. (Τα καημένα, τι τραβούν κάθε χρόνο).
Στη Λάγκα λοιπόν κάθε γειτονιά είχε και το αρνί της. Πάρτε μια ιδέα του τι έγινε:



Εμείς δεν είχαμε κοκορέτσι. Όμως επειδή γύρισα όλο το χωριό και ευχήθηκα σε όλους ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, τσίμπησα από όλους και λίγο κοκορετσάκι. Και από ένα κόκκινο αυγό. Λίγο από δω, λίγο από κει, κόντεψα στο τέλος να σκάσω. Για να μην αναφέρω την χοληστερίνη. Τα τυχερά του επαγγέλματος, βλέπετε.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι όλοι, μα όλοι, επειδή πλέον ξέρουν ότι όταν βγάζω φωτογραφίες είναι για να τις δείτε εσείς, σας στέλνουν την αγάπη τους, τους χαιρετισμούς και τις ευχές τους. 
Ευτυχώς η Λάγκα γέμισε από φωνές μικρών και μεγάλων. Από κάθε σπίτι ακούγονταν γέλια και μουσική. Η μουσική πήγαινε ανάλογα τους ψήστες, ηπειρώτικη, σύγχρονη, κα. 
Το χωριό είχε κόσμο. Ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. γεμίσαμε ευχές από παντού. Και κυρίως από νέους, που δεν τους βλέπουμε συχνά. 
Η Λάγκα φόρεσε τα γιορτινά της και περίμενε τον κόσμο να έρθει. Είναι πανέμορφη, μέσα και έξω από το χωριό.

Όσοι χάσατε την Πασχαλιά, ελάτε την Πρωτομαγιά στο χωριό. Δεν θα πάει ο χρόνος σας χαμένος. Όλοι πέρασαν καλά. Και έμειναν ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον της. Δικοί μας, χωριανοί εννοώ, και ξένοι, επισκέπτες, δηλαδή. 
Από αύριο, θα αρχίσω να σας δείχνω την περιήγηση που έκανα στα γύρω βουνά και τα ξωκλήσια του χωριού. Θα δείτε πολλά πράγματα που δεν τα περιμένατε. Να είστε σίγουροι γι' αυτό. Θα περάσουμε καλά. 
Εις το επανιδείν φίλοι μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου