Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Καλησπέρα φίλοι μου. Χθες δεν σας ενημέρωσα σχετικά με οτιδήποτε λαγκιώτικο και μου κακοφάνηκε. Δεν το έκανα επίτηδες, αλλά έτυχε να απουσιάζω. Μου λείψατε όμως. Μου έγινε συνήθεια να ενημερώνω την σελίδα και μετά να περιμένω να δω πόσοι την είδατε και από που στον κόσμο. Και φυσικά να ακούω τα σχόλιά σας. Τέλος πάντων.
Απόψε θα σας παρουσιάσω άλλη μια παλιά λαγκιώτικη συνταγή. Είναι μια συνταγή νηστίσιμη, κατάλληλη για τις μέρες που διανύουμε, αλλά και για όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Δείτε την:


Ρύζι με κουσάφια
Yλικά
1 κρεμυδάκι
1 κούπα ρύζι 
3 κούπες νερό 
6 ξερά δαμάσκηνα 
αλάτι
Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε το κρεμυδάκι με λίγο λάδι. Σβήνουμε με το νερό και βράζουμε τα ξερά δαμάσκηνα μέχρι να φουσκώσουν περίπου για 15 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το νερό σε σιγανή φωτιά. Σερβίρεται ζεστό.
Σημείωση
Τα δαμάσκηνα που χρησιμοποιούνται ήταν ξερά από τις δαμασκηνιές της περιοχής μας. Η γεύση τους ήταν απλά θεϊκή και γι' αυτό το φαγητό γινόταν υπέροχο. 
Σήμερα μπορούμε να προμηθευτούμε δαμάσκηνα από την αγορά τα οποία συνήθως είναι γλυκά. Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε λίγο λεμόνι.

Σας τη συνιστώ. Είναι πεντανόστιμη. Τα κουσάφια συνήθως τα έτρωγαν γλυκά, σαν κομπόστα, αλλά και σαν φαγητό είναι πάρα πολύ ωραία. Κάποια άλλη φορά, θα σ ας δώσω και την εκδοχή της κομπόστας. Προς το παρόν απολαύστε ένα νόστιμο και ασυνήθιστο φαγητό. Και προπαντός, πανεύκολο και χορταστικότατα. Όπως είναι και όλα τα φαγητά της Λάγκας.
Εις το επανιδείν φίλοι μου. Και μην ξεχνάτε. Ελάτε όλοι να κάνουμε Πάσχα μαζί στο χωριό. Θα είναι καταπληκτικά. Έφτιαξε ο καιρός και η Λάγκα μας περιμένει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου