Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η ΛΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ 2

Καλησπέρα και σήμερα. Επιτέλους ο καιρός δείχνει σημάδια βελτίωσης. Στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο, αλλά τη νύχτα η παγωνιά είναι μεγάλη. Σου κόβεται η ανάσα. Κάπως έτσι είναι και στο χωριό μας. Και θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε ότι ο ήλιος δεν έχει απλώς δόντια, μασέλα έχει.
Ο παγερός βοριάς έκανε και τη σημαία στο σχολείο να φουσκώσει και να ανεμίζει περήφανα. Πολύ κρύο όμως έχει. -9 βαθμούς Celcius έχει το πρωί.

Λίγο την ημέρα αρχίζουν και λιώνουν τα χιόνια και οι πάγοι, αλλά από το απόγευμα και μετά που πέφτει ο ήλιος σχηματίζονται αμέσως κρύσταλλοι που δημιουργούν μια ακόμα πιο παγωμένη ατμόσφαιρα.
Αλλά νομίζω ότι δημιουργούν και μια παραμυθένια ατμόσφαιρα επίσης. Κρέμονται από τις σκεπές των πέτρινων σπιτιών και είναι μαγευτικά. Ο χειμώνας όσο κι αν φεύγει, είναι ακόμα κοντά μας και μας το θυμίζει όσο μπορεί.

Φεύγοντας από το χωριό, επικρατεί η ίδια κατάσταση. Δείτε πόσο παγωμένη είναι η μπιστιριά. Τόσο που ο πάγος προκαλεί κατολισθήσεις και έχουν μπει προειδοποιητικά σήματα και κολονάκια.
Πολύ κρύο όμως. Έχουν δημιουργηθεί και σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Πολύ όμορφη εικόνα επίσης. Αν εξαιρέσετε τα κολονάκια. Είναι όμως απαραίτητα, γιατί κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Πέφτουν πολλές πέτρες. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εκεί ώσπου να φτιάξει ο καιρός και να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Τελευταίες σας άφησε τις εικόνες από το ποτάμι. Μεθυστικά όμορφο είναι. Μακάρι να το βλέπαμε έτσι και το καλοκαίρι. Τόσο ζωντανό, βιαστικό και θορυβώδες. Και τόσο παγωμένο. Μπορείτε ακόμα και να το ακούσετε, γιατί ο θόρυβος που κάνει είναι εκκωφαντικός. Τόσο ορμητικό είναι:




Με αυτές τις εικόνες σας αφήνω και απόψε. Αύριο πάλι με υγεία πρώτα απ'όλα, θα έχω κάτι καινούριο. Γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου