Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλησπέρα και σήμερα. Τι κάνετε; Ελπίζω να σας βρίσκω και σήμερα όλους καλά. Καταπληκτικός ο καιρός μας πλέον. Καταπληκτική και η ανοιξιάτικη Λάγκα από εδώ και πέρα. Από το πρωί που πήγα, μέχρι και τώρα, αργά το απόγευμα που επέστρεψα. Ζέστανε η ατμόσφαιρα και ετοιμάζεται η φύση για μια έκρηξη πρασίνου. Βρήκα λοιπόν ευκαιρία για μια μεγάλη βόλτα. Και φυσικά την πραγματοποίησα. Στη διάρκεια της εβδομάδας θα περπατήσουμε μαζί όλη την πορεία που έκανα μέσα στο χωριό και άνω στο βουνό. Υπήρξε τόσο εκτονωτική αυτή η βόλτα, που όταν επέστρεψα, αισθανόμουν τόσο άδεια από έγνοιες και άγχη και προβλήματα, που είναι έτοιμη για άλλη μία δύσκολη και φορτωμένη εβδομάδα. Μακάρι να καταφέρω να κάνω κι εσάς να νιώσετε όπως κι εγώ. 
Και σας υπόσχομαι, ότι μόλις το επιτρέψει ο καιρός, θα κάνω μακρινές βόλτες, και σας έχω όλους μάρτυρες αυτών. Μόνο που χρειάζεται λίγο χρόνος ακόμα, για να στραγγίσουν τα νερά καλά, για να μπορέσω να βγω και στο Κρυονέρι και παντού. Γι' αυτό, σας παρακαλώ κάντε λίγη υπομονή. Κι εγώ το ίδιο. Πρέπει να κάνω υπομονή γιατί δεν κρατιέμαι πια.
Αλλά ας ξεκινήσουμε για σήμερα.
\στο δρόμο για την Λάγκα λοιπόν. Η ώρα είναι 9: 45 το πρωί και ο καιρός υπόσχεται μια υπέροχη μέρα. Ας κατεβούμε από το αυτοκίνητο και ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα πεντακάθαρου αέρα που τόσο έχει σε αφθονία ο τόπος μας:
Ήδη παρατηρούμε το ανοιξιάτικο τοπίο και το φοβερό συνδυασμό χρωμάτων γης και ουρανού, έτσι που μόνο η άνοιξη προσφέρει.

Μία άποψη των μεγαλόπρεπων Οντρίων που μας περιμένουν ανυπόμονα να τα επισκεφτούμε. Σε λίγους μήνες θα σας έρθουμε. Περιμένετέ μας.

Ανηφορίζοντας σιγά- σιγά τον δρόμο, η ματιά μας δεν φεύγει από το αγαπημένο βουνό. Έχει αιχμαλωτιστεί από την τόση μαγεία της φύσης.

Και φτάνοντας στο καφενείο του χωριού για να πιούμε τον πιο ωραίο καφέ, μια ωραία έκπληξη μας περίμενε. Επισκέπτες Λαγκιώτες από την Θεσσαλονίκη ήδη απολάμβαναν τον ελληνικό καφέ τους στη βεράντα με τον αναζωογονητικό ήλιο του πρωινού. Μόνο που μετά τον καφέ αναχώρησαν για τον τόπο που διαμένουν. Μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν ξανά για τον Άι- Κωνσταντίνο και το καλοκαίρι. Καλό δρόμο να έχουν. Ας κάνουμε λοιπόν μια στάση εδώ για να μάθουμε τα νέα του χωριού μαζί με έναν καφέ κι ένα μπισκοτολούκουμο. Και συνεχίζουμε αύριο πάλι.
Καλή συνέχεια να έχετε και εις το επανιδείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου