Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΓΓΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καλησπέρα σας και απόψε. Άργησα σήμερα να σας ενημερώσω λαγγιώτικα, σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ. Το δημοτικό συμβούλιο άργησε να τελειώσει. Παρόλα αυτά, να' μαι πιστή στο ραντεβού μας. Άσχετα αν αργοπόρησα.
Για σήμερα σας έχω άλλη μια λαγκιώτικη κωμικοτραγική ιστορία. Έτσι για να διασκεδάσουμε. Απολαύστε την:
Τ ί ν ο ς    μ ά ν α    κ ο λ υ μ π ι έ τ α ι!

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ζούσαν πολύ ευτυχισμένοι. Ώσπου μια μέρα, η μητέρα του γαμπρού αποφάσισε να πάει να μείνει μαζί τους. Τάχα για να τους βοηθάει. Μόλις το έμαθε αυτό η μητέρα της νύφης, την ίδια στιγμή, μάζεψε τα μπογαλάκια της και πήγε να εγκατασταθεί κι αυτή στο σπίτι του ζευγαριού, γιατί θεώρησε ότι είχε τα ίδια δικαιώματα με τη συμπεθέρα. Και το εκμεταλλεύτηκε. Το αποτέλεσμα ήταν η ζωή του νεαρού ζεύγους να γίνει μαρτυρική. Έσπαζαν τα κεφάλια τους αλλά λύση δεν έβρισκαν. Ώσπου ένα πρωινό, όταν έμειναν μόνοι τους η σύζυγος λέει:
-Μάλλον βρήκα τη λύση. Θα σου αρέσει.
-Πες μου, σε ακούω.
-Και οι δύο μητέρες είναι πολλές. Δεν τις χρειαζόμαστε. Όμως χρειαζόμαστε τη μητέρα μου. Έτσι το βράδυ που θα κοιμούνται- θα τις δώσουμε προηγουμένως να πιουν λίγο κρασί παραπάνω, οπότε και θα κοιμούνται του καλού καιρού- θα πάρουμε τη μητέρα σου, θα την τυλίξουμε σε ένα κιλίμι και θα πάμε να την πετάξουμε στο ποτάμι. Έτσι θα ησυχάσουμε. Τι λες;
-Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απόψε κιόλας το κάνουμε.
Πριν το βραδινό όμως, ο σύζυγός έπιασε τις συμπεθέρες και με κάποια δικαιολογία άλλαξε τις θέσεις τους για τον ύπνο μεταξύ τους. Εννοείται κρυφά από την γυναίκα του. Όταν πήγαν για ύπνο οι συμπεθέρες μεθυσμένες, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης «ξεπάστρεμα της πεθεράς». Πήραν ένα μεγάλο κιλίμι και πήγαν στο δωμάτιο της μητέρας του γαμπρού που όμως εκείνη τη βραδιά κοιμόταν η μητέρα της νύφης. Άρπαξαν την άτυχη γυναίκα χωρίς να ανάψουν φως, και την τύλιξαν σφιχτά στο κιλίμι, ώστε να μην μπορεί όχι μόνο να κουνηθεί, αλλά ούτε μιλιά να βγάλει. Μια και δυο πηγαίνουν και τη ρίχνουν στο ποτάμι.
Σαν να μη συνέβη τίποτα πήγαν και ξάπλωσαν στο κρεβάτι τους και ετοιμάστηκαν για ύπνο.
-Επιτέλους, είπε η γυναίκα, θα ηρεμήσουμε. Τι ωραία ιδέα είχα!
«Καλά- κοιμήσου τώρα, σκέφτηκε ο σύζυγος, και αύριο θα δούμε τίνος μάνα κολυμπιέται!»
 Έξυπνη η σύζυγος, αλλά ο σύζυγος την ξεπέρασε. Τι να πούμε σ' αυτόν τον κόσμο. Καλό σας βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου